Appartementen voor stadsgezinnen

Op woensdag 6 juni 2018 ondertekenden gebiedsontwikkelaar BPD en Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS) een overeenkomst voor de ontwikkeling van gezinsappartementen in de zuidelijke punt van Nieuw Delft op veld 10.2. Met deze ondertekening wordt de planuitwerking gestart voor een community building voor stadsgezinnen. Het appartementencomplex, ontworpen door ANA Architecten, is een welkome aanvulling op het woningaanbod voor stadsgezinnen.

Steeds meer gezinnen willen de stad niet uit
De gezinsappartementen zijn een mooie vertaling van de ambitie uit de Delftse woonvisie om meer gezinnen in de stad te kunnen huisvesten. Steeds meer gezinnen willen in de stad blijven wonen, omdat ze kiezen voor een woonomgeving met een diversiteit aan mensen en voorzieningen. Een centraal gelegen plek, een sociaal netwerk én rustige ruimtes, zijn daarbij net zo belangrijk. Niet voor al deze gezinnen is een eengezinswoning met tuin, bijvoorbeeld elders in de Spoorzone, financieel haalbaar. Maar ook lang niet alle gezinnen willen een eengezinswoning met tuin. Zij kiezen liever voor een appartement. Het community building is voor deze stadsgezinnen een uitkomst.

Flexibele appartementen
Wicher Mol van BPD: “De familieappartementen zijn slim ingericht. Er worden bepaalde voorzieningen gedeeld. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijke wasruimte of werkplaats, die een eigen wasmachine of klusplek in de woning overbodig maken. De appartementen zijn bovendien flexibel aan te passen aan de verschillende levensstadia van gezinnen en aan uiteenlopende gezinssamenstellingen. Daarmee is het community building voor gezinnen op de toekomst gericht: binnen de eigen woning kun je doorstromen naar een volgende levensfase. Meer of minder slaapkamers, meer of minder bergruimte; het is relatief eenvoudig te veranderen.”

Nieuw Delft is goed bereikbaar met openbaar vervoer, de levendige Delftse binnenstad is op loop- en fietsafstand, en een groen park ligt ‘om de hoek’. Kinderen kunnen veilig buitenspelen op de besloten speelplekken binnen in het complex, of in de voetbalkooi boven op het dak. Een glijbaan over twee verdiepingen verbindt de verschillende niveaus, waar ook ouders elkaar ontmoeten.

Mooie aanvulling
Wethouder Raimond de Prez van de gemeente Delft: “Het community building voor stadsgezinnen is een aanvulling op de diversiteit aan woonconcepten in Delft. Het spreekt ons aan dat er op een eigentijdse manier wordt omgegaan met de verhouding tussen privé en collectief. De voetbalkooi op het dak van het appartementencomplex is hier goed voorbeeld van. Ook het slimme ruimtegebruik binnen de woningen en de flexibiliteit in indeling, zijn uniek voor Delft. Als onderneming met een belangrijke Delftse regiovestiging draagt BPD met een tweetal bijzondere initiatieven -PoortMeesters (tussen de Industriestraat en de Nieuwe Gracht) en op veld 10.2- serieus bij aan de ontwikkeling van Nieuw Delft.”

Meer weten?
Meer informatie over het community building voor stadsgezinnen: www.thefamilydelft.nl

 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten