Groei kennisstad Delft

Nieuwbouwproject Volt op veld 5: wonen, werken en start-ups

Het bouwplan voor veld 5 met de naam VOLT draagt bij aan de ambitie van Delft om in 2025 een magneet te zijn voor kennisintensieve bedrijven en kenniswerkers. Uit onderzoek blijkt dat deze groep graag wil wonen vlakbij het centrum, in een betaalbare huurwoning, in een gebouw dat ontmoeting en de mogelijkheid om samen te werken faciliteert en waar men naar behoefte voorzieningen met elkaar deelt. Dit plan voorziet in die behoefte, waar in Delft momenteel weinig aanbod voor is.
 

Gebouwensemble
Door architectenbureau Barcode is dit woonconcept (Volt) vertaald naar een ontwerp, bestaande uit drie gebouwen gegroepeerd rond een plein. Dit binnenplein vormt het hart van het plan en moet gaan fungeren als een centrale en levendige ontmoetingsplek.

Duurzaam
Het duurzame plan met een energieprestatiecoëfficiënt (epc) van 0,2 krijgt een omvang van circa 17.800 vierkante meter bruto vloeroppervlak. Het gemengde programma bestaat uit appartementen, commerciële functies in kleine units op de begane grond, zoals horeca, dienstverlening en werkplekken voor start-ups, een ondergronds parkeergarage, fietsbergingen en gedeelde ontmoetingsplekken, onder andere in de vorm van daktuinen en het binnenplein grenzend aan het Van Leeuwenhoekpark.

Markant punt
Volt ligt aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark, De Groene Haven en de Ireneboulevard. Een markante plek vlakbij het station Delft en de historische binnenstad.

Betrokken partijen
Volt draagt bij aan het plan om (inter)nationale kenniswerkers een woon-werk-verblijfplek te geven in Delft. In de samenwerking met de Gemeente Delft en projectorganisatie Nieuw Delft neemt ERA Contour de rol in van ontwikkelaar en bouwer. Amvest wordt eigenaar en verhuurder van het hele programma, inclusief circa 130 appartementen. Barcode is betrokken als de architect voor het plan.

Planning
Start bouw: vanaf december 2017
Oplevering en ingebruikname: vierde kwartaal 2019/eerste kwartaal van 2020

Wil je wonen in VOLT?
Interesse? De verhuur is nog niet gestart, maar je kunt je wel al inschrijven. Meer informatie vind je op www.hureninvolt.nl

Laatste nieuws

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten