Living Lobby

Antoni verbindt mensen, kennis en techniek

Tussen de Nieuwe Gracht en het toekomstige Van Leeuwenhoekpark, op de hoek van het busplein bij station Delft (veld 3) verrijst straks Antoni. Antoni wordt een uniek gebouw: hier staan wonen, ontmoeten, verbinden, beleven en verblijven centraal. Een ontmoetings- en verblijfsplek pur sang, met een transparante plint die door zijn hoge, glazen gevel uitnodigt tot meedoen, meedenken, aansluiten, binnenkomen. Alles bij Antoni ademt techniek en innovatie. Dat ziet u terug in exposities en een gemengd programma dat mens en techniek, innovatie en ondernemerschap, design en duurzaamheid bij elkaar brengt.

In het gebouw komen een onderscheidend hotel met circa 80 kamers, een restaurant, flexibele werkplekken met ruimte voor starters en kleine bedrijven en een ingenieuze parkeervoorziening. En op de verdiepingen daarboven 28 compacte studio’s, 10 luxe appartementen en 1 riant penthouse. In Antoni functioneert de Living Lobby 24/7 als het hart van het gebouw en als ontmoetingsplek in de buurt. Bovendien wordt onder het gebouw een openbare fietsenstalling voor circa 2.400 fietsen gerealiseerd. Hiermee komen er in het stationsgebied ruim 10.000 stallingsplaatsen. De duurzaamheid van dit gebouw is ’state of the art’ qua materiaalgebruik, energievoorziening en flexibiliteit naar de toekomst en sluit naadloos aan bij de nieuwe duurzame initiatieven die in het gebouw plaatsvinden.

Partners en planning 
Het plan voor Antoni is ontworpen door architectenbureau Studioninedots. Het project wordt gerealiseerd door ontwikkel- en bouwcombinatie Smit’s Bouwbedrijf - Vink Bouw Nieuwkoop, in samenwerking met Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS) en de gemeente Delft. Maatschap Amory+Jurriëns is verantwoordelijk voor het proces- en projectmanagement. Met de bouw van het gebouw Antoni is gestart en Antoni wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020 opgeleverd.

Meer informatie 
Wilt u meer weten over dit unieke plan, klik dan hier. De verkoop is inmiddels gestart.

Werkzaamheden en planning

Antoni wordt gerealiseerd door Bouwcombinatie SBB-Vink Bouw Antoni VOF. De actuele planning ziet er als volgt uit:

  • April - mei 2018                            Voorbereidende werkzaamheden
  • Eind juni -  begin juli 2018:           Aanbrengen damwanden
  • September – oktober 2018:          Aanbrengen heipalen
  • November - februari 2019:           Ontgraven bouwput
  • Februari - mei 2020:                     Bouwwerkzaamheden en gedeeltelijke oplevering
  • Mei 2020 – september 2020:        Afbouw van o.a. hotel en bedrijfsruimten

Afhankelijk van het verloop van de bouw kan de planning nog wijzigen. Voor een veilige uitvoering verandert de aanrijroute voor taxi’s en wordt de Kiss+Ride verplaatst naar de de Coenderstraat, tegenover het Stadskantoor. Vragen over de bouwwerkzaamheden? Neem dan contact met ons op. 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten