House of Delft

                                                                              Bovenstaande visual is een concept Definitief Ontwerp van House of Delft (maart 2018). 


Inspirerende verhalen van oude en nieuw pioniers uit Delft vormen het uitgangspunt voor House of Delft. Een innovatief en spraakmakend project waarin de pioniers van Delft worden geëerd. Vanwege hun buitengewone prestaties op het gebied van ambacht, wetenschap, kunst, techniek en hightech innovatie.

House of Delft wordt gerealiseerd op de kop van Nieuw Delft, ten noorden van het station Delft op een steenworp afstand van de historische binnenstad. Voor bezoekers die met de trein arriveren wordt House of Delft straks de eerste ontmoeting met de stad en met de talenten van vandaag. Het is in de Vestibule een voorbode van wat Delft allemaal te bieden had en heeft.

Programma
House of Delft krijgt een breed aanbod dat onder andere bestaat uit ateliers met publiek programma, met daaraan gerelateerde werkruimtes met innovatieve bedrijven, met startups, met alternatieve en creatieve (of innovatieve) horeca, met een prachtig auditorium en natuurlijk huisvesting in short stay, in huur en koop appartementen voor bijvoorbeeld kenniswerkers en gasthoogleraren in een grote diversiteit van maisonnettes, lofts, penthouses en appartementen met community-faciliteiten en ook voor mensen die dicht bij het centrum en haar voorzieningen willen wonen. Alles uitgevoerd met duurzame materialen van hoge kwaliteit en een parkeergarage die ruimte biedt aan circa 45 auto’s, inclusief een aantal elektrische deelauto’s. House of Delft wordt dan ook letterlijk de ‘huiskamer’ van de stad, zowel voor inwoners van Delft als voor de bezoekers die vanuit deze locatie de stad kunnen ontdekken.

Ontwerp
House of Delft is ontworpen door oud-rijksbouwmeester Frits van Dongen en zijn partner Patrick Koschuch. Het is een moderne vertaling van de oorspronkelijke woon- en geboortehuizen van belangrijke Delftse pioniers. En biedt plek aan de pioniers van nu.

Planning
In de tussentijd wordt het ontwerp verder uitgewerkt tot het Definitief Ontwerp (DO). In februari/maart 2019 wordt dit DO en de invulling van de publieke functies aan het grote publiek gepresenteerd.     

Meer informatie
Op www.houseofdelft.nl leest u meer over het concept en het ontwerp van dit bijzondere gebouw. Op deze website kunt u zich ook aanmelden als u een bijdrage wilt leveren of onderdeel wilt uitmaken van House of Delft

 

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten