Werkzaamheden per veld

Let op: genoemde planningen zijn onder voorbehoud. Afhankelijk van het verloop van de werkzaamheden kan het voorkomen dat de planning nog wijzigt. 

Van Leeuwenhoekkwartier


Veld 2: Bouw The Student Hotel en (zelfbouw)woningen


Veld 3: Bouw Antoni, zelfbouwwoningen en Guldenwater

 • Medio oktober 2018 t/m januari 2019: Diverse werkzaamheden
  Op veld 3 zijn verschillende aannemers bezig met het ontgraven van het bouwterrein, de constructie van de kelder en de opbouw van hun torenkraan.
   

Veld 5: Ontwikkeling gebouwensemble voor kenniswerkers

 • Oktober 2018 t/m eind 2019: Ruwbouw etages
  Voor een veilige uitvoering van de bouw wordt het fietspad aan de zuidkant van de Ireneboulevard verlegd naar de rijbaan. Hiervoor wordt de zuidelijke (auto)rijbaan versmald naar één rijstrook. Meer informatie 
   

Coendersbuurt


Veld 4: Coendersbuurt

 • Juni 2017 t/m december 2018: Bouw Het Straatje fase II
  Boven de stallingsgarage aan de Ada van Hollandstraat, wordt fase II van Het Straatje ontwikkeld. Het project wordt naar verwachting eind 2018 opgeleverd.
   
 • Maart 2018 t/m juli 2019: Bouw CPO-project Superlofts
  De Superlofts worden ontwikkeld op de zuidelijke hoek van de Graaf Floriskade. De ruwbouw wordt in het najaar van 2018 afgerond; tot de zomer van 2019 wordt gewerkt aan de afbouw.
   
 • Juni 2018 t/m medio 2019: Afmaken openbare ruimte Coendersbuurt
  De afronding van de openbare ruimte in de Coendersbuurt gebeurt in drie fasen. Het betreft o.a. het aanbrengen van definitieve bestrating, lichtmasten, afbouw van de kademuren en de aanleg van voetgangersbruggen.
   
 • September 2018 t/m eind 2019:  Bouw Floris
  Dit najaar start Ballast Nedam West met de ontwikkeling van Floris. Het project bestaat uit 9 herenhuizen gelegen aan de Graaf Floriskade. 
   

Abtswoudse Hof


Veld 8

 • Oktober 2017 t/m december 2018: Bouwrijp maken
  Tot medio 2019 wordt het gebied rond de Nijverheidsstraat gereed gemaakt voor de toekomstige bouw. Lees hier meer over de werkzaamheden.


Nieuwe Gracht zuid

 • Maart t/m december 2018: Aanleg Nieuwe Gracht
  Het zuidelijk deel van de Nieuwe Gracht wordt aangelegd tussen de Ireneboulevard en de Mercuriusweg. Tegelijkertijd wordt de watergang aan de Industriestraat aangelegd. Lees hier meer over de werkzaamheden.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Sluiten